Pro profesionály i nadšence - Land Rover Defender Rough (NOVINKA)

Novinky
26.05.2013

F T G

Pro profesionály i nadšence - Land Rover Defender Rough (NOVINKA)

Po prvních sériích Land Roverů ze čtyřicátých let se v roce 1990 objevuje jméno Defender a dnešní provedení přišlo v roce 2007. Současný Land Rover Defender představuje klasický off-road se všemi jeho uživatelskými přednostmi především v obtížných provozních podmínkách.

Pro letošní modelový rok představil výrobce speciální model Defender Rough, který nabízí dvě barevné varianty a klasický charakter. Zajímavá je barva Nara Bronze kombinující bronzovou karoserii s černou střechou a černým orámováním světlometů. Bronzové provedení s rozměrnými koly ve spojení s černou vypadá skutečně skvěle.

Druhou variantou je Zermatt Silber představující stříbrnou karoserii, která opět dobře ladí s černými doplňky. Novou podobu obou barevných variant dotváří černá kola z lehkých slitin ve speciálním designu Sawtooth, tmavý nárazník a boční lišty, zadní LED světla a nebo například nové světlomety a směrová světla z čirého skla.

Interiéru s kvalitními materiály dominují kožené sedadla v barevné kombinaci mandlové a černé barvy s kontrastními švy. I další prvky interiéru jsou výsledkem ruční řemeslné práce. Je to například středová konzole, volant a rohože. Navíc opěrky hlavy sedadel mají na sobě vyraženo logo Land Rover. Výraznou součástí interiéru je přístrojová deska, která má stejnou barvu jako samotná karoserie.

Vznětový motor s obsahem 2,2 litrů a výkonem 90 kW se používá u všech modelů Defenderu a poskytuje točivý moment 360 Nm. Protože téměř 90 procent výkonu je v rozpětí od 2200 do 4350 otáček za minutu, zajišťuje v náročných podmínkách prakticky vždy dobrý výkon.

Díky filtru pevných částic dnes tato hnací jednotka také plní požadované emisní normy. Tyto výkonnostní parametry uživatelé ocení i při jízdě s přívěsem do povolené hmotnosti 3500 kg.

Pro provoz v běžných i náročných podmínkách byla vyvinuta šestistupňová manuální převodovka zajišťující kultivovanou jízdu a vcelku příjemné řazení.

V terénu se využije trvalý pohon všech kol s mezinápravovým diferenciálem, který rovnoměrně rozděluje hnací sílu mezi přední a zadní nápravu. Navíc je mezinápravový diferenciál vybaven uzávěrkou, která minimalizuje protáčení kol a maximálně zabezpečuje trakci na kluzkém povrchu.

Představená verze Rough vychází z modelové řady Defender S. Kromě již zmíněných detailů má navíc ABS/ETC, klimatizaci a zimním paket s elektronickým vyhříváním čelního skla a sedadel. Pro zákazníka je cenově výhodnější o více než 49 000 Kč. Speciální čiré sklo světlometů, zadní LED světla a Sawtooth hliníková kola jsou k dispozici pouze u této speciální verze.

Při nákupu jakéhokoliv nového Land Roveru získá každý zákazník poukázku na silniční a offroadový trénink v hodnotě 6500 Kč a ten může uplatnit v jednom ze tří českých center Land Rover Experience. Zde se naučí nejen bezpečně ovládat svůj vůz v extrémních situacích, ale díky asistenci instruktorů si i vyzkouší hranice fyzikálních možností těchto špičkových terénních vozů v různých kritických momentech.

Nový model Land Rover Defender Routh je dnes k dostání v autorizované síti prodejen. Aktuální cena Defenderu 90 SW Rough s rozvorem kol 2360 mm je 921 795 Kč, delší verze Defender 110 SW Rough s rozvorem kol 2794 mm se nabízí za cenu jednoho milionů korun. Další informace a poznatky z provozu přineseme v redakčním testu.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -