Sportovní Peugeot RCZ - rozhodně atraktivní kupé (NOVINKA)

Novinky
10.03.2013

F T G

Sportovní Peugeot RCZ - rozhodně atraktivní kupé (NOVINKA)

Lepší místo pro premiéru modernizovaného Peugeotu RCZ asi nešlo vybrat. Koncem února otevíral největší pražský prodejce této značky, firma Domanský, svůj čtvrtý a zároveň největší autosalon na Černém Mostě. Zahájení provozu spojil právě s představením sportovního modelu RCZ, který je nositelem asi toho nejlepšího know-how značky.

Peugeot RCZ se poprvé představil v roce 2007 a sériové provedení mělo premiéru o dva roky později. Toto dvoudveřové kupé se lvem ve znaku se po třech letech na trhu s technikou modelové řady 308 nyní dočkalo další modernizace. Facelift především přináší radikální proměnu předních partií, zejména obměnu výrazného nosu a obrovského otvoru v předním nárazníku a směřuje k mnohem jemnějším liniím.

Novinky v modernizaci modelu RCZ jsou zejména zaměřené na pestrou nabídku úprav interiéru a exteriéru podle přání zákazníka s výraznou mírou individualizace. Barevné vnější řešení, střešní oblouky, polepy karosérie nebo pakety jsou jenom některé prvky z pestré nabídky. Standardem pro modernizovaný Peugeot RCZ je nyní také bohatá bezpečnostní výbava, jejíž součástí je vedle ABS, ESP, čelních i bočních airbagů také asistent rozjezdu ve svahu.

Součástí základní výbavy je mimo jiné zadní parkovací asistent, automatická dvouzónová klimatizace, rádio s CD a MP3 přehrávačem, handsfree s Bluetooth a USB vstupem nebo kůží potažený věnec volantu. RCZ má automatickou aktivaci stěračů a světel, hliníkové osmnáctky, zadní parkovací snímače, tempomat a v neposlední řadě palubní počítač.

Pro běžného řidiče je nabídka motorizace, ale i jízdní vlastnosti vozu, řazení nebo řízení, vše ve sportovním duchu se značnou dávkou luxusu, elegance a kvality rozhodně dostačující. Motorističtí závodníci by však k tomuto vozu s předním pohonem měli asi nějaké výhrady, ale v sériovém provedení není toto kupátko pro nějaké extrémní výkony ani určeno.

Posádka u nového Peugeotu RCZ spíše ocení úspornost provozu, vnitřní odhlučnění nebo velmi pohodlná sedadla. Zavazadlový prostor je na tuto kategorii velkorysý, jeho objem dosahuje 384 litrů, k čemuž je nutné přičíst 30 litrů objemu odkládací přihrádky pod jeho podlahou. Po sklopení opěradel dvou zadních přídavných sedadel je maximální zavazadlový objem vnitřního prostoru 760 litrů.

V nabídce motorů je základní jednotka 1.6 THP/115 kW s točivým momentem 240 Nm s přesnou a reaktivní šestistupňovou převodovkou popř. sekvenční automatickou převodovkou. V nabídce je i silnější 147 kW verze tohoto 1.6 THP agregátu s turbem. Nejvíce spořivý je motor 2.0 HDi FAP 120 kW s točivým momentem 340 Nm, kde výrobce udává kombinovanou spotřebu 5,3 litrů/100km.

Oficiální cena Peugeotu RCZ se blíží k 700 000 Kč a ta představuje přeplňovanou šestnáctistovku v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou. Za verzi s automatem připlatíte padesát tisíc a nejdražší provedení s dieselem 2,0 HDi o výkonu 120 kW a s manuálem vyjde na 764 tisíc korun. U svého sportovního modelu Peugeot sjednotil výbavu do jedné s názvem Allure a ta rozhodně představuje zajímavou alternativu. Mnoho dalšího je za příplatek. Další podrobnosti o RCZ přineseme v některém z našich redakčních testů.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -