Nová pravidla pro zimní pneumatiky (TEST)

Testy
22.09.2011

F T G

Nová pravidla pro zimní pneumatiky (TEST)

Po několika letech dohadování zda a kde použít pláště se zimním vzorkem je od letošního roku jasno. Od 1.listopadu do 31.března jsou prakticky povinné všude, kde lze očekávat sníh, led nebo náledí. Ve skutečnosti má jejich použití význam vždy, pokud venkovní teplota klesne pod sedm stupňů Celsia, tedy často i v říjnu nebo dubnu.

Zimní pneumatika má totiž běhounovou směs, která právě při nižších teplotách neztrácí elasticitu a dokáže zachovat dostatečnou přilnavost k povrchu vozovky. Základní pravidlo pro zimní obutí je často označováno jako 4 x 4 x 4. Tedy čtyři stejné pneumatiky značky i provedení, hloubka dezénu nejméně čtyři milimetry a maximální stáří čtyři roky.

Odborníci také doporučují huštění inertním plynem, který brání předčasnému stárnutí pneumatik a disků a má příznivý vliv i na spotřebu. Značkové servisy nabízí i výhodné pojištění pneumatik proti zničení na cestách plných výmolů a výtluků. V případě poškození získáte novou zdarma nebo se slevou odpovídající zbytkovému dezénu poškozeného pláště. Podle slov Magdy Pančochové, marketingové manažerky sítě servisů BestDrive je pojištění Eurogarance zdarma pro všechny pneumatiky z koncernu Continental.

Jedná se tedy nejen o prémiovou značku Continental zaměřenou na bezpečnost a výkon, ale také značku Uniroyal s vynikajícími vlastnostmi pro mokrý povrch. Součástí koncernu jsou i oblíbené výrobky Semperit charakteristické právě pro zimní období, tradiční Barum nebo cenově přístupná značka Matador. Portfolio nabízených pneumatik zahrnuje i špičkové GoodYear, Michelin, Dunlop, Pirelli, Bridgestone nebo Nokian.

Právě v servisní síti BestDrive, která vznikla z původních prodejen a servisů Barum dnes najde zákazník pomoc nejen při nákupu a výměně pneumatik, ale také si zde může sadu letních nebo zimních kol uskladnit. V jejich nabídce je i pomoc při problémech souvisejících s brzdami, tlumiči nebo geometrií náprav nebo při údržbě klimatizace, výměnách olejů nebo opravách osvětlení. Firemní motto „ Vy jezdíte, my se staráme“ by tedy mělo postupně ocenit stále více motoristů při zajištění mobility a bezpečnosti na silnici. Více na www.bestdrive.cz.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -