ALCAR BOHEMIA - pestrá nabídka novinek pro nadcházející sezónu 2024

Novinky
26.02.2024

F T G

ALCAR BOHEMIA - pestrá nabídka novinek pro nadcházející sezónu 2024

Společnost ALCAR je již řadu let naším největším dodavatelem litých a ocelových kol pro osobní a lehká užitková vozidla a také ocelových kol pro nákladní automobily. Podle ředitele společnosti Libora Rajdla na kolech značek AEZ, DOTZ, DEZENT dnes u nás jezdí velká část vozového parku. Posledními novinkami jsou v současnosti také hybridní kola ALCAR  nebo špičkové japonské pneumatiky Falken, nejnověji i v provedení pro elektromobily.

Firma ALCAR se během svého úspěšného rozvoje postupně stala obchodním partnerem prakticky celé naší automobilové branže od autoservisů, velkoobchodů s pneumatikami až po importéry převážné většiny zastoupených značek automobilů na českém trhu.

Aktuální schválené novinky pro jízdní praxi

Dnešní široká nabídka téměř 90 designů litých kol představuje skutečně velmi bohaté menu, kde si každý najde to, co mu bude nejlépe vyhovovat. Za pozornost před nadcházející motoristickou sezónou zejména stojí tři novinky ALCARU pro rok 2024. Jedná se především o moderní provedení disků AEZ Havanna určených pro velké vozy, extrovertní, výrazně sportovní provedení DOTZ MarinaBay, odolný disk DEZENT KE  pro dodávky a obytné automobily a v neposlední řadě  oblíbená DOTZ Suzuka v atraktivním zcela novém bronzovém odstínu.

Novinka AEZ Havanna s nosností až 1 045 kg je určena především pro velké a těžké modely SUV, elektromobily nebo hybridy, jako jsou Mercedes EQC, Audi SQ8 e-tron, BMW (i)7, Tesla Model Y a S Plaid, nebo třeba Volvo XC90 a XC40. Pro tyto a mnoho dalších modelů je k dispozici schválení ECE v originálním rozměru bez nutnosti zápisu do technického průkazu. Designové provedení AEZ Havanna je dostupné v rozměrech od 8x19 do 10,5x21 palců. V nabídce se představují povrchové  úpravy s „černým lesklým lakem a leštěnou čelní plochou“ a „šedým metalickým lakem“.

Atraktivní provedení disků DOTZ MarinaBay je k dispozici v rozměrech od 8,5x18 do 10x21 palců ve třech odstínech: s „šedým metalickým lakem a leštěnou čelní plochou“, „černým matným lakem“ a výjimečně extrovertní verzi „s bronzovým matným lakem“. Schválení v originálním rozměru jsou k dispozici pro vozidla střední a vyšší střední třídy, jako je Audi A3/4/6, BMW řady 3 a 5, VW Golf nebo Tesla modely 3/Y a S, ale i pro řadu vozů dalších značek.

Populární vzhled disku DOTZ Suzuka, si získal zákazníky svým designem Y paprsků a mírně agresivním vzhledem. Především se hodí ke sportovně orientovaným vozům, jako je Audi A3/A7 včetně variant S a RS, vylepšuje vzhled BMW řady 3 a 6 ve výbavách M a vyniká na modelech Mercedes od třídy E a třídy C až po S. Protože sportovnější verze těchto vozidel mají často odlišné rozměry kol, DOTZ Suzuka přichází v originálních rozměrech vyrobených pro tato vozidla na míru. V novém „bronzovém“ odstínu upoutá Suzuka na první pohled a přidá nový aspekt k charakteru každého vozu. DOTZ Suzuka je k dispozici ve velikostech od 8x19 do 8,5x20 palců. Kromě nového barevného odstínu je k dispozici také v oblíbených variantách „blaze“, „dark“ a „black“.

Nabídka pro dodávky a karavany

Nový disk DEZENT KE s vícepaprskovým designem je určen pro zatížení až 1350 kg. Optické těžiště kola se nachází v jeho středu a robustní středová část dodává novince DEZENT KE nezbytnou pevnost a odolnost. Provedení DEZENT KE je schváleno v originálním rozměru například pro Mercedes třídy V, VW T5/6/7 Multivan, Crafter, Nissan NV400 nebo Ford Transit/Tourneo.

V nabídce je aktuálně varianta s „černým lesklým lakem“ nebo „černý lesklý lak s leštěnou čelní plochou“.  Moderní  design doplňuje neotřelý vzhled středové části s atraktivními výstupky a zahloubeními, které slouží nejen po estetické stránce, ale také pomáhají provedení DEZENT KE celkově snížit jeho hmotnost. Kolo je v dnešní nabídce dostupné ve velikostech od 6,5x17 do 7,5x18 palců.

Rozšíření sortimentu pro praktické použití

Hybridní kola se v současnosti stávají vhodnou alternativou ke klasickým ocelovým kolům a poptávka po nich roste. Díky patentovanému spojení vyvinutému ve švýcarském výrobním závodě ALCARu lze vyrábět ocelové hybridní kolo v atraktivních designech. Umístění svaru na zadní straně umožňuje vytvořit kolo s tenčími paprsky, což má nejen estetické výhody, ale také přispívá ke snížení  vlastní hmotnosti.  ALCAR dnes nabízí hybridní kola i jako alternativu k litým kolům v rozměrech, ve kterých se ocelová kola nevyrábí.. Týká se to například rozměru 17 palců pro Škodu Octavii a Škodu Kamiq. Vhodné jsou především pro zimní provoz a nezapisují se do dokladů. Jejich součástí je  snadno vyměnitelná středová krytka s logem dle výběru.

Společnost ALCAR dále rozšiřuje svůj sortiment o  dojezdová kola. V tomto směru nabízí škálu více než 200 artiklů s více než 2 000 aplikacemi na motorová vozidla a prakticky pokrývá všechny běžně jezdící značky na našich silnicích. Praktické balení obsahuje dojezdové kolo s litým nebo ocelovým kolem, zvedák, kolový klíč a účelný textilní obal na zip. Každé dojezdové kolo je nahuštěné na maximální povolený tlak a je tak vždy připraveno k okamžitému použití k nouzovému dojezdu do servisu.

Pro nadcházející letní sezónu ALKAR nabízí speciální pneumatiku určenou pro elektromobily. Dezén e.ZIEX od japonské značky Falken je dostupný v rozměrech kol 17 až 21 palců a je navržený pro vozidla, která vyžadují ultra nízký valivý odpor pro maximalizaci dojezdu. Asymetrický dezén se vyznačuje optimalizovanými okraji běhounu, které zabraňují koncentraci tlaku jen do jednoho místa plynulým rozložením tlaku do zbytku pneumatiky. Dezén běhounu tedy co nejvíce kopíruje obrys bočnice pneumatiky a snižuje tak valivý odpor a prodlužuje dojezd, což je u vozů s elektrickým pohonem často klíčovým parametrem.

Jak poznat bezpečná kola?

Na začátku letošního roku ALCAR spustil nový webshop pro své obchodní partnery, který poskytuje snadný přístup do centrálního obchodního a informačního systému společnosti. Jeho součástí je také vylepšený konfigurátor kol, pneumatik, senzorů i kompletních kol, který usnadňuje objednávání.

Na čelní straně schváleného kola je vyražená nebo odlitá značka KBA nebo symbol éčka v kroužku s číslem schválení. Při nákupu má proto zákazník vždy žádat o  Typový list a takto schválená kola následně nezpůsobí žádné problémy při kontrole v STK nebo pří uplatňování škodní události u pojišťovny. Ucelenou nabídku si mohou motoristé předem prohlédnout na 3D modelu svého automobilu v konfigurátoru kol na www.alcar.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -