Loňskou sezónu ecoRally zakončilo slavnostní vyhlášení v Autoklubu, Peugeot byl oceněn ve dvou kategoriích

Motorsport
25.02.2024

F T G

Loňskou sezónu ecoRally zakončilo slavnostní vyhlášení v Autoklubu, Peugeot byl oceněn ve dvou kategoriích

21. února 2024 se v budově Autoklubu v Praze odehrálo slavnostní vyhlášení šampionátu PHOENIX CONTACT Česká Trophy v ecoRally 2023. Značka Peugeot převzala ocenění za druhé místo v Poháru značek, v nejvýše hodnocené kategorii, Rallye pravidelnosti, pak Kryštof a Nikola Hájkovi s vozem Peugeot e-208 obsadili bronzovou příčku.

Ceremoniál vyhlášení vítězů byl tečkou za loňským ročníkem PHOENIX CONTACT Česká Trophy v ecoRally. V tomto šampionátu byly posádky s vozy Peugeot velmi aktivní a v jednotlivých závodech podávaly dobré výkony. Celkové ocenění, které za loňský rok získaly, tak korunovalo jejich úsilí.

Závodní sezóna 2023 byla pro soutěžící s vozy Peugeot úspěšná, ale současně velmi náročná, a to zejména z hlediska silné konkurence. Ta v české ecoRally rapidně roste, stejně jako úroveň samotného šampionátu, který je hodnocen jako jeden z nejlepších v Evropě. Jezdci s vozy Peugeot nevynechali ani jednu z celkových pěti uskutečněných soutěží a z každé z nich přivezli minimálně jeden pohár, ať už v rámci hodnocení jezdců či značek.

Nejlepší z posádek Peugeot, Kryštof a Nikola Hájkovi, zakončili loňský ročník PHOENIX CONTACT Česká Trophy v ecoRally celkovou bronzovou příčkou v nejvyšší kategorii Rallye pravidelnosti. Celkový počet zúčastněných jezdců dosáhl v loňském roce počtu 22. Druhá nejlepší posádka s vozem Peugeot, Petr a Martina Vomáčkovi, skončila na celkovém šestém místě.

„Loňské umístění považujeme za velký úspěch. Podařilo se nám vystoupat na stupně vítězů, což je pro nás odměnou za úsilí, které jsem ecoRally věnovali. Uspět v nejvyšší kategorii je samozřejmě hlavním cílem, nicméně v příští sezóně bychom se chtěli prosadit také z hlediska spotřeby a bodovat i v této kategorii. Dostali jsme nový Peugeot e-2008, který vykazuje z tohoto pohledu velmi dobré hodnoty, ovšem nejen z tohoto pohledu. Jedná se o po všech stránkách skvělý elektromobil, takže věříme, že nás opět čeká zajímavá sezóna,“ říká Kryštof Hájek.

Další úspěch si připsala značka Peugeot, pro kterou posádky s jejími vozy společnými silami vybojovaly v konkurenci 12 zúčastněných značek stříbro v poháru výrobců.

„I nás čeká zajímavý rok, a to z produktového hlediska,“ říká ředitel značky Peugeot v ČR, Marco Venturini, a dodává: „Naše současná nabídka elektromobilů tvořená šesti osobními a třemi užitkovými modely se letos rozroste o další elektrické vozy, zejména pak o nový Peugeot E-3008 s dojezdem až 525 km. V budoucnu uvedeme také verzi s dojezdem až 700 km, což už je argument, který má moc změnit celkové vnímání elektromobilů. EcoRally je pro nás příležitostí tyto novinky ukázat veřejnosti a samozřejmě také zvýšit obecné povědomí, což elektromobilita v Česku určitě potřebuje.“

Sezóna 2024, která začne už 15. března v Českém Krumlově soutěží ČEZ Czech New Energies Rally, se rýsuje velmi slibně. Důvodem je i vstup nového partnera, společnosti ČEZ. Také značka Peugeot vstoupí do dalšího ročníku šampionátu v ecoRally s novými partnery. I v letošním roce bude Peugeot podporovat společnost TotalEnergies, která v pozici generálního partnera provázela značku po celý uplynulý rok.

„TotalEnergies je hrdým partnerem EcoRally. Toto partnerství odráží naše silné závazky k podpoře elektromobility a usnadnění přechodu na udržitelnější dopravu pro všechny, a proto navrhujeme integrovaná a kompletní řešení nabíjení, která jsou přizpůsobena potřebám všech našich zákazníků, profesionálů i jednotlivců. Naším posláním je zpřístupnit elektromobilitu všem - od výroby a dodávek energie z obnovitelných zdrojů až po provoz nabíjecích služeb,“ říká Josef Paumer, Mobility and New Energies Manager.

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -