Nejlepší ceny za poslední dva roky a návrat osobního Riftera: Peugeot chystá comeback ve velkém stylu

Novinky
07.02.2024

F T G

Nejlepší ceny za poslední dva roky a návrat osobního Riftera: Peugeot chystá comeback ve velkém stylu

Oblíbená osobní dodávka Peugeot Rifter je zpátky. To je určitě dobrá zpráva pro rodiny, chataře, kutily, ale i firmy a podnikatele. Toto nekonečně praktické auto mělo ještě donedávna početný zástup příznivců, pak ale zažilo pád na totální dno. Pojďme si jeho pohnutou historii připomenout.

Model Peugeot Rifter byl na český trh uveden v září 2018 a přinesl do světa osobních dodávek Peugeot mnoho změn. Zavedl například i-Cockpit, stylovou verzi GT Line či nové asistenční systémy jako Advanced Grip Control. Jeho popularita raketově rostla. Už rok po uvedení se prodával nejlíp ze všech čtyř zástupců značky Peugeot v segmentu C. V roce 2020 zašel ještě dál a stal se třetí nejprodávanější kompaktní osobní dodávkou v Česku. Tím dosáhl vrcholu, po kterém následoval sešup.

Po covidovém výpadku prodejů následovala celosvětová čipová krize, která růst modelu Rifter značně utlumila. Osudovou ránu však tomuto vozu zasadila nová emisní politika EU. Automobilka Peugeot byla nucena zrušit verze se spalovacími motory a v nabídce modelu Rifter zůstala jen elektrická verze. Následkem toho letěla prodejní křivka prudce dolů. Zachována zůstala pouze verze s homologací N1, která byla stále dostupná s dieselovým pohonem. Ta ovšem slibně rozjetou prodejní kariéru oblíbené osobní dodávky nezachránila.

Opravdovou naději na opětovný vzestup dostal Rifter až teď. Jak výrobce vyzrál na emisní normy, to nevíme, nicméně hlavní je, že značka Peugeot v Česku oznámila, že osobní Rifter s homologací M1 a s dieselovým motorem se vrací. Navíc v atraktivní faceliftované verzi a za skvělé akční ceny. Posuďte sami:

RIFTER ALLURE BlueHDi 100 S&S MAN6 za 595 000 Kč

RIFTER GT BlueHDi 130 S&S EAT8 za 725 000 Kč

RIakčFTER LONG ALLURE BlueHDi 130 S&S MAN6 za 650 000 Kč

RIFTER LONG GT BlueHDi 130 S&S EAT8 za 750 000 Kč

Také modely s homologací N1 jsou nabízeny za zvýhodněné ceny, a to od 525 000 Kč v případě verze RIFTER ACTIVE PureTech 110 S&S MAN6. Za prodlouženou délku si klient připlatí 25 000 Kč.

A aby toho nebylo málo, Peugeot zlevnil i ostatní osobní modely, jak potvrzuje prodejní ředitel Peugeotu Filip Lapka: „Opět máme dostatečné výrobní kapacity a naše dealerské sklady se plní. To je ten pravý čas pro akční ceny, a ty máme pro naše klienty opravdu atraktivní. Týká se to zejména modelů Peugeot 308 SW, 408 a 5008. Věřím, že nám to pomůže výrazně zlepšit naši pozici na trhu.“

Ceny osobních modelů jsou dokonce nejlepší za poslední dva roky. Zmíněný Peugeot 308 SW se například prodává už za 529 000 Kč, přičemž před rokem to bylo o 121 000 Kč více. Podobná situace je i u sedmimístného SUV Peugeot 5008, jehož cena klesla oproti loňsku o takřka 200 000 Kč na 699 000 Kč. Nároční klienti ocení i zvýhodnění modelu 408 ALLURE PureTech 130 S&S EAT8, který lze nyní pořídit za 659 000 Kč. Ke všem nových osobním vozům Peugeot poskytujte značka pětiletou záruku.

Zákazníci, kteří před nákupem vozu upřednostňují bezstarostný komfort operativního leasingu, mohou zvolit městské SUV Peugeot 2008 za 6990 Kč měsíčně nebo malý hatchback Peugeot 208 za 5990 Kč měsíčně (včetně povinného ručení a havarijního pojištění).

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -